Αναρτήθηκε από: πρωτοβουλία κατοίκων π.Δήμου Σούδας | 27/04/2013

ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΗΝ MAMIDOIL ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

Διαβάζοντας κάποιος τo έγγραφo  του Δήμου Χανίων για την άδεια κυκλοφοριακής σύνδεσης της Mamidoil από το οικόπεδο της  προς την παλαιά εθνική οδό θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι την έδωσε αφού πρώτα η Mamidoil εξασφάλισε  την άδεια κυκλοφοριακής σύνδεσης από την παλαιά εθνική οδό προς τον Βόρειο Οδικό Αξονα από την Περιφέρεια Κρήτης. Και αυτό θα ήταν το λογικό.

Τα έγγραφα εδόθησαν στον σύλλογο η Ακταία μετά από αίτημα του και θα τα βρείτε εδώ:  ΔΧ, Τεχν.Υπηρ.Καύσιμα

Διαβάζοντας τα προσεκτικά κάποιος, θα παρατηρήσει ότι ενώ τα έγγραφα του Δήμου Χανίων στο θέμα αναφέρουν: Έγκριση εισόδου – εξόδου, της Περιφέρειας Κρήτης  γράφουν:  Διαμόρφωση συμβολής αδιεξόδου τμήματος…..

Πράγματι η Περιφέρεια Κρήτης δέχεται καταρχάς τα σχέδια της προκαταρκτικής μελέτη της Mamidoil – χωρίς να έχει κάνει αυτοψία – και θέτει κάποιες προϋποθέσεις για να δώσει την άδεια.

Κατά την γνώμη μας, οι τεχνικές προϋποθέσεις που θέτει η Περιφέρεια είναι δύσκολα εφαρμόσιμες στην συγκεκριμένη περιοχή και πολύ πιθανόν να μείνουν μόνο στα σχέδια, αλλά  αυτές θα τις παρουσιάσομε σε άλλο κείμενο.

Το σημαντικό είναι ότι θέτει χρονικό όριο δύο μηνών – ήδη έχει εκπνεύσει – για την κατάθεση της οριστικής μελέτης διαφορετικά θα ανακαλέσει την προσωρινή διαμόρφωση που έχει υποβάλει η Mamidoil.

Τελειώνει δε με μία πρόταση – σαν και αυτές που έδιναν στα αρχαία μαντεία – για να καταλάβει ο καθένας ότι θέλει: Μετά τα παραπάνω η Υπηρεσία μας θεωρεί ότι μπορείτε να δώσετε άδεια εισόδου – εξόδου….

Αυτό που κατάλαβε ο Δήμος Χανίων ήταν, ότι μπορεί να παραβλέψει τα παραπάνω –τις προϋποθέσεις που θέτει η Περιφέρεια Κρήτης – και να δώσει άδεια εισόδου εξόδου.

Εδώ αξίζουν συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων η οποία κινήθηκε τάχιστα και σε διάστημα δέκα ημερών από την απόφαση της Περιφέρειας κάνει αυτοψία και εγκρίνει την άδεια.

 Στο ερώτημα δε της “Ακταίας” για το πότε η απόφαση αναρτήθηκε στο Διαύγεια η απάντηση ήταν ότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και δεν απαιτείται η ανάρτηση της.

Εδώ  βασίζονται σε μια μικρή ασάφεια του νόμου και δεν το δημοσίευσαν. Το σίγουρο είναι ότι αν το δημοσίευαν δεν θα παρανομούσαν αφού χιλιάδες απλές διοικητικές πράξεις δημοσιεύονται καθημερινά. Μόνο αν έχουν κάτι να κρύψουν ίσως.

Προφανώς η Mamidoil τώρα ζητάει οικοδομική άδεια από τον Δήμο Χανίων. Γι αυτό ο κ Σκουλάκης υπαναχωρώντας από προεκλογικές δηλώσεις του http://kallikratischania.blogspot.gr/2010/10/blog-post_9627.html                                                                                     δηλώνει τώρα ότι δεν θα βάλει τρικλοποδιά στα σχέδια της εταιρίας και θα της δώσει  ότι λέει ο νόμος  http://www.kydon.gr/index.php?ID=nonpaper&Rec_ID=6514

Κανείς δεν ζητάει βέβαια από τον κ Σκουλάκη να παρανομήσει.

Και αν τώρα η Περιφέρεια Κρήτης ανακαλέσει την προσωρινή διαμόρφωση, τι γίνεται με την άδεια εισόδου – εξόδου που έχει δώσει ο Δήμος Χανίων ;

Πληρούνται οι προϋποθέσεις του Π.Δ. 118/2006 όπως αναφέρει η Περιφέρεια Κρήτης ούτως ώστε ο Δήμος Χανίων να δώσει άδεια εισόδου εξόδου ;

Μπορεί ο Δήμος Χανίων να δώσει οικοδομική άδεια για την εγκατάσταση αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων χωρίς να έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Κρήτης η διασύνδεση της με τον Βόρειο Οδικό Άξονα;

Μπερδεμένα πράγματα. Το μπέρδεμα αυτό θα το βλέπει βέβαια και η εταιρία και ίσως γι αυτό να απειλεί με αποζημιώσεις όποιον σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της.


Σχολιάστε

Kατηγορίες